Volvo V90 T5 trilt bij hogere rijsnelheid

Volvo V90 T5 trilt op snelheid

Volvo V90 T5 trilt bij hogere rijsnelheid

Volvo V90 T5 trilt bij hogere rijsnelheid

De Volvo V90 T5 trilt bij hogere rijsnelheid, dit was de klacht van de recente eigenaar van deze auto.

Het rijcomfort vanaf een snelheid vanaf 80 km/uur ervaarde hij hierdoor als zeer beperkt, dit was niet continu in dezelfde mate aanwezig maar varieerde van dag tot dag. Dit bleef voornamelijk spelen tijdens het rijden op cruise-control.   

De dealer waar deze auto was aangeschaft gaf aan dat dit een karaktereigenschap van dit model auto is en diverse onderzoeken hadden aangetoond dat dit niet te verhelpen is. 

De eigenaar kon zich hierin niet vinden en heeft dit voorgelegd aan Autodiagnose Twente. Dit om na te gaan of deze mate van trillingen acceptabel is en daadwerkelijk niet te verbeteren is.

Wij hebben de intensiteit als het karakter van de trilling beoordeeld door middel van trillingsanalyse, startende vanuit het interieur en verder uitgebreid richting de bron van de trillingen. 

Hieruit bleek dat er twee opzichzelfstaande bronnen in hetzelfde frequentiebereik aanwezig waren welke elkaar tijdens het rijden uitfilterden, waardoor deze gering werd ervaren of elkaar juist versterkten waardoor meerdere componenten in resonantie kwamen en dit doorgaven aan het interieur. 

De onbalans in één bron kon vrijwel volledig worden weggenomen, waarbij het tweede onderdeel welke verantwoordelijk was voor de trilling tevens als nieuw onderdeel een geringe mate bleef bezitten.  

Desondanks was er geen sprake meer van een gezamenlijke versterkte bron, waarmee de storende trillingen in dat bereik in het interieur voor 80% waren afgenomen. Wat volledig naar wens van de eigenaar was.

Iedere auto die bij ons wordt aangeboden met comfort gerelateerde klachten wordt door ons afzonderlijk beoordeeld door middel van diverse metingen, aangezien niet een klacht volledig overeenkomt.  

Autodiagnose Twente beschikt over de noodzakelijke competenties en apparatuur om comfort en rijgedrag gerelateerde problemen binnen de automotive sector te analyseren. 

Wij kunnen gerust stellen dat wij binnen deze expertise de specialist zijn binnen Nederland. 

 Benader ons vrijblijvend voor meer informatie.