Visie Autodiagnose Twente

Visie

Hedendaagse voertuigen worden steeds geavanceerder, dit enerzijds om het comfort en de veiligheid te optimaliseren, anderzijds om milieutechnische aspecten te realiseren en te waarborgen. 

Om dit autotechnisch te realiseren wordt voertuigdata onderling tussen systemen gedeeld, vergeleken en beoordeeld. Deze zelfdiagnose maakt het mogelijk om bestuurder of autotechnicus te informeren over de staat van het voertuig. In het geval van problemen biedt dit mogelijkheden om te verwijzen naar een mogelijke oorzaak. Indien de bron hiervan geen data afgeeft of zich buiten de tolerantie van de correctiemarges bevindt, zal deze worden genegeerd met verder afnemend comfort, uitval of melding tot gevolg. 

Hiermee is het zaak om het geheel als verstoring in kaart te brengen en een nauwkeurige analyse uit te voeren om oorzaak en gevolgstoringen of -meldingen van elkaar te onderscheiden. 

Het lukraak vervangen van componenten, naar aanleiding van de getoonde foutmelding biedt in vele gevallen niet de gewenste oplossing. Dit gezien de fout een richting aangeeft of een vervolg is van het probleem wat zich elders binnen het voertuig voordoet. 

Om deze situatie effectief en doelgericht te kunnen analyseren is het een must om over de juist competenties, werkomgeving, juiste apparatuur en de betreffende elektrische schema’s te beschikken.   

Dit is een van de expertises waarin Autodiagnose Twente u kan ondersteunen.