Volkswagen Scirocco 2.0 TSI R rammelt en ratelt​

Volkswagen Scirocco 2.0 TSI R rammelt en ratelt

Volkswagen Scirocco 2.0 TSI R rammelt en ratelt

De eigenaar van deze nette Volkswagen Scirocco 2.0 TSI R stoort zich aan het rammelen en ratelen wat hoorbaar is tijdens het rijden met de auto. Dit verstoort het motorgeluid en doet afbreuk aan de rijbeleving met deze auto. 

De dealer heeft geprobeerd te achterhalen waardoor de irritante geluiden werden veroorzaakt, maar heeft dit ondanks meerdere pogingen niet kunnen achterhalen. Dit tot grote ergernis van de eigenaar. 

Hij heeft destijds de situatie aan Autodiagnose Twente voorgelegd met de vraag of wij hiertoe in staat zijn. Naast trillingsanalyse zijn wij ook specialist in geluidsanalyse, dus deze uitdaging gaan wij graag aan. 

Door het interieur, de aandrijflijn als de ophangingen uit te rusten met diverse sensoren en opnemers zijn wij in staat geweest om de situatie vast te leggen en te oordelen of de betreffende componenten de oorzaak of het gevolg zijn van de vervelende rammels en ratels in het interieur. 

In dit geval ging het niet om een enkele bron, maar er werden in totaal 14 punten opgemerkt die verantwoordelijk waren voor de geluidsproductie. Twee hiervan bezaten onbalans met een frequente trilling in de carrosserie tot gevolg, de resterende produceerden een Airborne Noice. 

Tijdens deze analyse zijn de bronnen weggenomen, en is ervoor gezorgd dat de gevolgen niet opnieuw in resonantie komen binnen betreffende spectrum.   

De akoestiek van de Scirocco R was hiermee weer geheel naar wens, en zodra het motorvermogen werd aangesproken kon er weer genoten worden van het motorgeluid zonder verstoring door ratels of rammels.  

Autodiagnose Twente beschikt over de noodzakelijke competenties en apparatuur om comfort en rijgedrag gerelateerde problemen binnen de automotive sector te analyseren. 

Wij kunnen gerust stellen dat wij binnen deze expertise de specialist zijn binnen Nederland. 

 Benader ons vrijblijvend voor meer informatie.