MG5 Electric rijdt oncomfortabel vanwege trillingen

MG5 Electric trillingen

MG5 Electric rijdt oncomfortabel vanwege trillingen

De MG5 Electric rijdt oncomfortabel vanwege overmatige trillingen.

Aangezien de oorzaak elders niet erkend werd aangezien zij het niet als storend opmerkten, heeft de eigenaar ons benaderd om te hierover te oordelen en adviseren. 

De klacht doet zich aldus de eigenaar voornamelijk voor op een rijsnelheid tussen de 100 en 120 km/uur. De mate van trillingen lijkt te variëren, waardoor deze de ene dag sterker aanwezig zijn dan op een andere moment. Desondanks rijdt de auto rond deze snelheden nooit volledig comfortabel zoals op andere snelheden.  

Door ons is de auto uitgerust met meetapparatuur, waarmee gedurende een aantal testritten het rijcomfort is gemeten. 

Vanuit hier viel af te leiden dat het rijcomfort rond deze snelheden sterk werd beïnvloed door overmatige trillingen vanuit de aandrijflijn. 

Vanuit aanvullende metingen op de aandrijflijn als de carrosserie hebben wij de oorzaak kunnen achterhalen. Ondanks dat de auto nog geen 10.000 km gereden heeft, bleken een aantal onderdelen niet naar behoren te functioneren. 

Door middel van een adviesrapport zijn de betreffende onderdelen vervangen en bleek de klacht zich naderhand niet meer voor te doen. 

Autodiagnose Twente heeft hier voor zowel de eigenaar als de verkopende partij een mooie bijdrage kunnen leveren. Zonder verspilde tijd en onnodig vervangen van onderdelen is deze klacht verholpen.

Ervaart u een soortgelijke klacht, maar lijkt de oorzaak hiervan niet achterhaald te kunnen worden, benader dan ons voor de mogelijkheden.

Binnen Nederland zijn wij dé expert bij comfort en handling gerelateerde klachten binnen de Automotive sector.