Mercedes-Benz S500 trillingen tussen 100 en 130 km/uur

Mercedes-Benz S500 trillingen

Mercedes-Benz S500 trillingen tussen 100 en 130 km/uur

De Mercedes-Benz S500 rijdt oncomfortabel vanwege overmatige trillingen tussen 100 en 130 km/uur.

Deze klacht ervaarde de eigenaar al sinds aankoop van de auto, maar al enige tijd niet opgelost krijgt.  

Diverse specialisten en bandenfirma’s hebben de klacht voorheen al beoordeeld, geadviseerd en onderdelen vervangen, maar zonder enig resultaat.

Om te voorkomen dat er nog meer onnodige kosten worden gemaakt is Autodiagnose Twente benaderd om de oorzaak te achterhalen. Bij ons worden de trillingen daadwerkelijk gemeten tijdens de momenten dat de klachten zich voordoen. Doormiddel van analyse van de data zijn wij in staat om de oorzaak te achterhalen. 

Wij hebben de auto uitgerust met onze apparatuur en hebben diverse testritten uitgevoerd op de betreffende rijsnelheden. De verkregen data is naderhand door ons geanalyseerd waarna een gedegen adviesrapport is opgesteld en is overhandigd aan de eigenaar. 

Naast de betreffende klacht hebben wij vanuit metingen ook kunnen herleiden dat het wiellager linksachter in geringe mate slijtagepatronen begint te vertonen, waarmee in een zeer vroeg stadium deze gelijktijdig vervangen kon worden. In dit stadium was dit vanuit het interieur nog niet waarneembaar, maar door middel van data-analyse wel te herleiden. 

Het rapport is overhandigd aan de betreffende Mercedes specialist wie de auto in onderhoud heeft, zij hebben de reparatie volgens het adviesrapport uitgevoerd. 

De auto reed naderhand weer volledig naar wens van de eigenaar. 

Ervaart u soortgelijke storende klachten, welke uw rijbeleving sterk beïnvloeden, neem dan gerust contact met ons op. 

Binnen Nederland zijn wij dé expert voor comfort- en wegliggingsgerelateerde klachten binnen de automotive sector.

Nieuwsgierig welke klachten wij nog meer hebben beoordeeld? Neem dan een kijkje in ons Portfolio van een aantal van de door ons uitgevoerde projecten.