Mercedes-Benz GLC 400e oncomfortabel op constante snelheid​

GLC 400e 4MATIC AMG Line_trillingen op snelheid

Mercedes-Benz GLC 400e oncomfortabel op constante snelheid

De recente eigenaar van deze jong gebruikte Mercedes-Benz GLC 400e ervaart dat zijn auto oncomfortabel rijdt op constante snelheid. Voornamelijk tussen de 80- en 120 km/uur trilt de auto continu, ook op een wegdek met slechts zeer geringe oneffenheden.

De betreffende dealer heeft begrip voor zijn bevindingen en heeft zich ingezet om dit probleem te verhelpen. Maar naar het vervangen van diverse onderdelen zijn zij van mening dat het rijgedrag inmiddels acceptabel is, terwijl de nieuwe eigenaar dit anders ervaart. 

Om die reden is Autodiagnose Twente benaderd door de dealer om dit onafhankelijk te beoordelen en bij bevindingen dit verder te onderzoeken om tot een reparatieadvies te komen. 

Aangezien de auto, zeker in hybride-modus, zeer stil en trillingsvrij is, wordt een geringere mate van trilling als hinderlijk ervaren in het interieur. 

Door middel van het uitvoeren van een trillingsanalyse is er objectief geoordeeld dat slechts een enkele frequentie verantwoordelijk was voor het gebrekkige rijcomfort. Kortom een afwijking kon worden vastgesteld. Door middel van de specifieke vervolgmetingen en interpretatie van de data kon het hiervoor verantwoordelijke onderdeel worden achterhaald.   

Het adviesrapport is opgesteld en overhandigd aan de dealer, waarop zij de gerichte reparatie hebben uitgevoerd. 

De eigenaar heeft ons laten blijken dat de reparatie succesvol was en inmiddels geniet van een stille en comfortabele auto. 

Autodiagnose Twente beschikt over de noodzakelijke competenties en apparatuur om comfort en rijgedrag gerelateerde problemen binnen de automotive sector te analyseren. 

Wij kunnen gerust stellen dat wij binnen deze expertise de specialist zijn binnen Nederland. 

 Benader ons vrijblijvend voor meer informatie.