Mercedes Benz E240 schokt tijdens rijden​

Mercedes Benz E230 schokt tijdens rijden

Mercedes Benz E240 schokt tijdens rijden

De eigenaar van deze Mercedes Benz E240 W211 ervaart overmatige schokken en dreunen, voornamelijk tijdens het rijden in lagere versnellingen. Ook tijdens het wegrijden vanuit stilstand accelereert de auto niet naar behoren, maar gaat dit gepaard met schokken en dreunen.

De aandrijflijn was hiervoor al reeds beoordeeld door een Mercedes Benz specialist, daar is de automaatbak al gespoeld, maar daarmee was het probleem niet verholpen. Om deze reden heeft de eigenaar de situatie aan ons voorgelegd. 

Bij Autodiagnose Twente zijn we dit onderzoek gestart met het beoordelen van de data en parameters via On Board Diagnose, dit om na te gaan of zich afwijkingen voordeden in de motor, transmissie en het onderstel. Hieruit waren geen directe foutcodes aanwezig welke duiden op dit betreffende probleem. Maar verdere analyse van de data toont aan dat een van de drie snelheidsopnemers in de transmissieregeling sporadisch geen juiste toerentallen vermeld, wat exact overeenkomt met het moment dat de dreun zich in de aandrijving voordoet. 

Dit bleek te worden veroorzaakt door een slecht contact tussen de sensor en de elektronica. Na dit te hebben verholpen was de oorzaak van het probleem verholpen, maar tijdens lastwisselingen was er in geringe mate nog steeds een dreun waarneembaar. 

Door middel van aanvullende trillingsmetingen op de aandrijflijn is gebleken dat het differentieel bij variatie in motorkoppel te veel bewegingsvrijheid had. Visueel was er geen gescheurd ophangingsrubber zichtbaar, maar door middel van de juiste interpretatie van de data kon dit wel worden aangetoond. Aannemelijk is dit gebrek veroorzaakt door het voorgaande defect een daarmee een gevolg. 

Na het vervangen van de ophangingsrubbers van het differentieel was er geen enkele sprake meer van hapering of dreun tijdens het accelereren.       

Dankzij de juiste analysemethode werd ook dit dit probleem verholpen zonder onnodige onderdelen te vervangen of aannames te doen. Uiteindelijk bleven de kosten hierdoor beperkt. 

Schokt of bonkt uw auto ook tijdens het accelereren, dan bent u hiervoor bij Autodiagnose Twente aan het juiste adres!  

 Benader ons vrijblijvend voor meer informatie.