Mercedes-Benz C350 CGI Coupé hapert en schokt tijdens rijden

C350 coupe_schokt tijdens rijden

Mercedes-Benz C350 CGI Coupé hapert en schokt tijdens rijden

De recente eigenaar van de Mercedes-Benz C350 CGI Coupé ervaart dat zijn auto tijdens het rijden af en toe hapert en schokt. Dit voornamelijk op constante snelheid en licht accelereren. Verder rijdt de auto naar behoren en rijdt deze comfortabel, maar dit verstoort de rijbeleving aanzienlijk aldus hem. 

Voordat de auto bij Autodiagnose Twente werd aangeboden is deze bij een automatenspecialist geweest. Zij oordeelden dat het probleem niet in de automatische transmissie maar in de motor zat. Met die informatie is de auto naar een Mercedes-Benz dealer gebracht, waarop zij oordeelden dat ze geen oorzaak konden vaststellen aangezien er geen fouten stonden opgeslagen. 

Uiteraard is de klant hiervoor bij Autodiagnose Twente aan het juiste adres voor verdere analyse. Wel of geen foutcodes, wij hebben alle relevante parameters van zowel de motor, transmissie en ESP systeem beoordeeld. Hierna zijn wij verder gegaan met externe analyse apparatuur aangezien de periode dat het inhouden zich zeer kort voordeed en niet werd opgemerkt door de apparatuur dat via OBD benaderd kon worden. 

Door de juiste interpretatie van de data hebben we eenduidig kunnen vaststellen waardoor de klacht werd veroorzaakt en is er een zeer gericht reparatieadvies uitgebracht. 

Na het vervangen van de betreffende onderdelen door de Mercedes-Benz dealer, zoals opgenomen in het adviesrapport, was het haperen en schokken verleden tijd.

Autodiagnose Twente beschikt over de noodzakelijke competenties en apparatuur om comfort en rijgedrag gerelateerde problemen binnen de automotive sector vakkundig te analyseren. 

Wij kunnen gerust stellen dat wij binnen deze expertise de specialist zijn binnen Nederland. 

Benader ons vrijblijvend voor meer informatie.