Lancia Delta trilt rond 100 km/uur

Lancia Delta trilt rond 100 km-uur

Klachtomschrijving eigenaar

De Lancia Delta trilt rond de 100 km/uur op snelweg in de stoel en het stuur. De eigenaar benaderde ons aangezien hij zich stoorde aan het rijden op cruise-control rond deze snelheid. Hij had al diverse andere garages het probleem voorgelegd, maar uiteindelijk zonder resultaat. Om die reden probeerde hij deze snelheid te vermijden om net wat langzamer of sneller te rijden, waar het probleem zich in wat geringere mate voordeed.

Achtergrond

De auto is al enige tijd in handen van de betreffende eigenaar, waar hij zich eigenlijk al sinds de verandering van de maximale snelheid op de snelheid naar 100km/uur stoort aan de trillingen die hij waarneemt tijdens de langere ritten op de snelweg. Deze trillingen voelt hij zowel in de stoel als vanuit het stuur. Dit probleem heeft hij al enige malen zonder resultaat voorgelegd aan het autobedrijf waar deze in onderhoud is. Tevergeefs dit ook laten beoordelen door de Lancia dealer, waarbij hij te horen dat het een combinatie was van de gemonteerde set wielen en de uitvoering van de motor. Uiteindelijk had hij Autodiagnose Twente via Google gevonden en dit probleem aan ons voorgelegd.

Intake Autodiagnose Twente

Tijdens de intake ben ik met de eigenaar een stukje gaan rijden, waarbij me het opviel dat ondanks de leeftijd en al enige gereden kilometers het rijcomfort niet naar behoren is en daarmee het probleem erken en verwacht hier wat in te kunnen betekenen.

Conclusie vanuit trillingsanalyse

De auto is door Autodiagnose Twente uitgerust met meetapparatuur om na te gaan waarom deze Lancia Delta trilt rond de 100 km/uur. Na het analyseren van de meetresultaten kon door ons worden herleidt wat de oorzaak was van de dominante trillingen. 

Aangezien de betreffende dealer de klant nogmaals benadrukte dat de betreffende trillingen inherent zijn bij de betreffende uitvoering van de auto en zij het voorgestelde advies als nutteloos beschouwden, is het betreffende onderdeel door Autodiagnose Twente zelf vervangen.

Het resultaat mocht er zijn, niet alleen rond deze snelheid reed de auto comfortabeler, maar vrijwel gedurende een gehele rit waren de trillingen vrijwel niet meer waar te nemen. Dit aldus de zeer tevreden eigenaar.

Herkent u een gelijkwaardige ervaring, benader ons dan en leg uw situatie vrijblijvend aan ons voor.