Lancia Delta trilt rond 100 km/uur

Lancia Delta trilt rond 100 km-uur

Klachtomschrijving eigenaar

De Lancia Delta trilt oncomfortabel rond de 100 km/uur, voornamelijk waarneembaar vanuit de zitting als het stuurwiel tijdens het rijden op snelweg zodra cruise-control is ingeschakeld. De klacht was al voorgelegd aan diverse garages en bandencentra, maar resultaat bleef uit. Om die reden werd de snelheid waar de klacht zich voordeed zo veel mogelijk vermeden door de eigenaar, om de reis enigszins comfortabel te laten verlopen.   

Achtergrond

De auto is al enige tijd na tevredenheid in handen van de betreffende eigenaar. Maar eigenlijk sinds de aanpassing van de maximaal toegestane snelheid op de snelheid naar 100km/uur begon de klacht zich te ontplooien en werden de mate van trillingen een ergernis, wat bij lange ritten als vermoeiend werden ervaren. Dit probleem werd door de eigenaar uiteindelijk voorgelegd aan de Lancia-dealer, waar werd geconcludeerd dat de combinatie van de gemonteerde set wielen en de betreffende motor het euvel veroorzaakte en het werd bestempeld als product eigenschap. Via de juiste zoektermen kwam de eigenaar in contact met ons: Autodiagnose Twente en werd de klacht aan ons voorgelegd.

Intake Autodiagnose Twente

Tijdens de intake is er een gezamenlijke testrit uitgevoerd, waaruit door ons al snel werd geconcludeerd dat het huidige rijcomfort – afgezien van de leeftijd en gereden kilometers – niet naar behoren is en hier met onze expertise zeker iets in kunnen betekenen. 

Conclusie vanuit trillingsanalyse

De auto is door Autodiagnose Twente uitgerust met meetapparatuur om na te gaan waarom deze Lancia Delta trilt rond de 100 km/uur. Na het analyseren van de meetresultaten kon door ons de oorzaak van de dominante trillingen worden herleidt. 

Aangezien de betreffende dealer de klant nogmaals benadrukte dat de betreffende trillingen inherent zijn bij de betreffende uitvoering van de auto en zij het voorgestelde advies als nutteloos beschouwden, is het betreffende onderdeel door Autodiagnose Twente vervangen.

Het resultaat mocht er zijn, niet alleen rond deze snelheid reed de auto comfortabeler, maar vrijwel gedurende een gehele rit waren de trillingen vrijwel niet meer waar te nemen. Dit aldus de zeer tevreden eigenaar.

Herkent u een gelijkwaardige ervaring, benader ons dan en leg uw situatie vrijblijvend aan ons voor.