Jaguar XKR trilt op snelheid

Jaguar XKR - trilt op snelheid

Jaguar XKR trilt op snelheid

In opdracht van een Jaguar specialist werd deze Jaguar XKR bij ons aangeboden aangezien deze trilt op snelheid. 

Deze klacht deed zich voornamelijk voor rond de 60 km/uur en boven de 120 km/uur, waarbij de auto zeer oncomfortabel reed en de volledige rijbeleving werd verstoord. 

Voor dat deze Jaguar XKR bij ons werd aangeboden zijn al de nodige onderdelen vervangen, waaronder de set banden, velgen, schokdempers en aandrijfassen. Wat uiteindelijk geen verbetering bracht.

Bij Autodiagnose Twente zijn we dit onderzoek gestart met het beoordelen van de data en parameters via On Board Diagnose, dit om na te gaan of zich afwijkingen voordeden in de motor, aandrijflijn en het onderstel. 

Aansluitend ziin we een trillingsanalyse gestart, door na te gaan welke trillingen er als bestuurder worden ervaren op diverse rijomstandigheden en snelheden. Door middel van de verkregen data zijn de metingen verlegd naar de aandrijflijn en onderstel van de auto. 

Na juiste interpretatie van de data kon de oorzaak van de trillingen worden achterhaald. 

De Jaguar specials als opdrachtgever is voorzien van een meet- en advies rapport. Het opgegeven onderdeel is gereviseerd waarna de auto weer volledig naar wens reed. Niet alleen op de opgegeven snelheden, maar ook daar buiten reed de auto weer naar behoren. 

Vaak zijn specifieke onderdelen in dit voertuigsegment schaars, prijzig en hebben een lange levertijd. Om bij geluids- of trillingsklachten een doelgerichte reparatie uit te kunnen voeren is een geluids- en trillingsanalyse prijs- technisch zeer interessant. 

Hiervoor bent u bij Autodiagnose Twente aan het juiste adres!  

Benader ons vrijblijvend voor meer informatie.