Hyundai Tucson trilt en dreunt op verhoogde snelheid

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 4WD-trilt en dreunt op verhoogde snelheid

Hyundai Tucson trilt en dreunt op verhoogde snelheid

De Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 4WD trilt en dreunt op verhoogde snelheid, dit is de aanvraag die we van de eigenaar ontvingen. 

Tijdens het rijden op snelheid boven 80 km/uur ontwikkelde zich na enige tijd een lichte trilling, welke na een half uur rijden echt oncomfortabel wordt, aldus de eigenaar. 

De dealer erkende dat er iets niet naar behoren was, maar kon de klant slechts beperkt ondersteunen na het reeds beoordelen van de meest voorkomende onderdelen. 

De klant had Autodiagnose Twente als expert bij dit soort  klachten online gevonden en ons de situatie voorgelegd. 

Wij hebben de auto na het uitvoeren van een voertuigscan uitgerust met onze meetapparatuur en zijn testritten gaan uitvoeren om het trillingsgedrag vast te leggen. 

Na analyse hiervan blijkt dat de bron van de trillingen eigenlijk al vanaf het eerste moment van rijden op deze snelheid aanwezig is, maar dat het na verloop van tijd verder escaleert aangezien het niet meer voldoende gedempt kan worden door de tussenliggende rubberen ophangingen en daardoor in oscillatie komt. Dit was het moment dat het als zeer storend werd ervaren in het interieur. 

In dit geval is de onbalans als bron van de trillingen weggenomen door het betreffende onderdeel te vervangen. Maar aangezien dit zich al enige tijd had voorgedaan was het noodzakelijk om ook de betreffende rubbers te vervangen ondanks dat er geen visuele schade zichtbaar was.

Autodiagnose Twente heeft een adviesrapport opgesteld voor de betreffende dealer, waarop zij een gerichte reparatie hebben kunnen uitvoeren.

Hiermee was het probleem volledig verholpen. Niet alleen rond deze snelheid of na enige tijd rijden reed de auto comfortabeler, maar dit al vanaf het eerste moment van rijden.

Deze casus hebben we ook succesvol opgelost, met een zeer tevreden eigenaar en Hyundai Dealer!

Autodiagnose Twente beschikt over de noodzakelijke competenties en apparatuur om comfort en rijgedrag gerelateerde problemen binnen de automotive sector te analyseren. 

Wij kunnen gerust stellen dat wij binnen deze expertise de specialist zijn binnen Nederland. 

Benader ons vrijblijvend voor meer informatie.