BMW X5 xDrive40e PHEV trilt oncomfortabel

BMW X5 xDrive40e PHEV trilt oncomfortabel

BMW X5 xDrive40e PHEV trilt oncomfortabel

Betreffende BMW X5 xDrive40e PHEV trilt oncomfortabel, waardoor dit aldus de eigenaar niet voldoet aan de verwachtingen wat hij van het merk BMW gewend was. 

De klacht uitte zich voornamelijk zodra er in hybride-modus werd gereden. Tussen 60- en 130 km/uur trilt de auto vrijwel continu, ook op een wegdek met slechts zeer geringe oneffenheden.

Om een succesvolle reparatie mogelijk te maken is Autodiagnose Twente benaderd voor het uitvoeren van een trillingsanalyse. Doormiddel hiervan kunnen wij de bron van de trillingen en eventuele gevolgslijtage herleiden en zo een gericht reparatieadvies opstellen. Hiermee wordt voorkomen dat er onnodige kosten worden gemaakt door lukraak onderdelen te vervangen. 

De metingen worden door ons uitgevoerd tijdens testritten op de snelheden waar de klachten zich voordoen. De conditie wordt gedurende de testritten vastgelegd en verkregen data wordt naderhand uitgebreid geanalyseerd. Door de juist interpretatie hiervan is de oorzaak ook in dit geval achterhaald en is er op basis hiervan een reparatieadvies opgesteld. 

De betreffende BMW-dealer was niet bekend met onze werkwijze en had zelf reeds het mogelijke gedaan door de meest voor de hand liggende onderdelen te vervangen. Desondanks zonder enige verbetering. 

De dealer is naar aanleiding van de uitgevoerde analyse voorzien van het reparatie adviesrapport. De reparatie is door hen vakkundig uitgevoerd, waarna de auto daadwerkelijk weer zoals een BMW hoort te rijden.

Door de gerichte reparatie zijn onnodige kosten bespaard, voor de betreffende BMW-dealer bleek het tevens een positieve ervaring. Momenteel ondersteunt Autodiagnose Twente hen rechtstreeks bij betreffende comfort gerelateerde klachten.

Autodiagnose Twente beschikt over de  competenties en apparatuur om comfort- en rijgedrag gerelateerde klachten binnen de automotive sector te analyseren. 

Wij kunnen gerust stellen dat wij binnen deze expertise de specialist zijn binnen Nederland. 

Benader ons vrijblijvend voor meer informatie.