BMW M5 F90 trillingen

BMW M5 F90 trillingen

BMW M5 F90 trillingen

De betreffende BMW M5 F90 rijdt niet comfortabel vanwege overmatige trillingen tijdens het rijden. Voornamelijk tijdens het rijden op de snelweg op verhoogde snelheid is deze klacht continu storend aanwezig, aldus de eigenaar. 

Inmiddels is de auto beoordeeld door diverse bandenfirma’s, BMW specialisten en de dealer, waarbij diverse onderdelen zijn vervangen. Maar de klacht doet zich onverminderd voor. 

De klant heeft onze gegevens verkregen via een BMW specialist, wie wij al eerder hebben ondersteund bij een soortgelijke klacht. 

Wij zijn onze trillingsanalyse gestart door eerste metingen te verrichten ter hoogte van de bestuurderspositie. Deze metingen zijn tijdens het rijden uitgevoerd, op de momenten dat de klacht zich voordoet. 

Aan de hand hiervan hebben wij een eerste indruk verkregen hoe dit door de bestuurder wordt ervaren en hoe de trilling zich voordoet.

De metingen zijn vervolgd naar de aandrijflijn en de carrosserie, waar door de juiste interpretatie de oorzaken achterhaald konden worden. 

In dit geval betrof het twee van elkaar onafhankelijke gebreken, welke gezamenlijk zorgden voor een oncomfortabele rit. 

De te vervangen onderdelen zijn door ons opgenomen in een adviesrapport, waarmee de betreffende garage aan de slag kon. 

Deze auto rijdt inmiddels weer zoals een BMW M aldus BMW behoort te rijden; ‘Freude am Fahren...’

Stuurt of rijdt uw eigen auto ook niet naar behoren en lijkt de oorzaak elders niet achterhaald te kunnen worden? Benader dan dé expert Autodiagnose Twente.