BMW 535i F10 trilt, dreunt en bromt​

BMW_535i_F10_trillingen en dreunen

BMW 535i F10 trilt, dreunt en bromt

De eigenaar van deze BMW 535i F10 ervaart dat de auto overmatig trilt, dreunt en bromt. Dit bij constante snelheden rond de 90-110 km/uur, maar tevens tijdens vol accelereren rond de 95 km/uur. 

De garage wie de auto destijds verkocht heeft de banden vervangen en gebalanceerd, aandrijflijn geïnspecteerd, de automaat geflushed. Hiermee waren de klachten in geringe mate afgenomen, maar nog steeds niet naar behoren, aldus de eigenaar.  

De verkopende partij kon in dit geval niets meer voor hem betekenen aangezien zij de oorzaak niet konden achterhalen en de ervaring hebben met dit model auto dat het altijd wat onrustig rijdt rond die snelheden. 

De eigenaar kon zich hier niet in vinden en heeft contact opgenomen met Autodiagnose Twente voor een second opinion, aangezien hij van mening is dat een BMW in dit segment beter moet kunnen rijden. 

Bij Autodiagnose Twente zijn we dit onderzoek gestart met het beoordelen van de data en parameters via On Board Diagnose, dit om na te gaan of zich afwijkingen voordeden in de motor, transmissie en het onderstel. Dit bleek vooralsnog niet het geval.

Aansluitend is er een trillingsanalyse uitgevoerd om een beeld te krijgen van het gedrag en de mate van trillingsintensiteit. Van overmatige trillingen was zeker sprake, de intensiteit van bepaalde bronnen werden met een factor 4 ten opzichte van gebruikelijk overschreden. 

Door middel van aanvullende metingen op de aandrijflijn en het onderstel zijn een 3-tal bronnen achterhaald welke verantwoordelijk was voor de trillingen of een bijdrage leverden aan het comfortprobleem.   

De bevindingen en het reparatievoorstel zijn opgenomen in een adviesrapport, waarna de verkopende partij deze reparatie heeft uitgevoerd. Het resultaat was aldus de eigenaar en de verkopende partij boven verwachting! 

De auto reed weer zoals een BMW hoort te rijden, kortom van een nadelig producteigenschap was hiervan geen sprake.  

Autodiagnose Twente beschikt over de noodzakelijke competenties en apparatuur om comfort en rijgedrag gerelateerde problemen binnen de automotive sector te analyseren. 

Wij kunnen gerust stellen dat wij binnen deze expertise de specialist zijn binnen Nederland. 

 Benader ons vrijblijvend voor meer informatie.