Auto trilt, wat nu?

Auto trilt, wat nu?

De auto trilt: dit is een van de meest vernomen klachten van automobilisten. Een auto die trilt, rijdt oncomfortabel. Hierdoor raakt u tijdens een rit eerder vermoeid en kan het uw rijbeleving aanzienlijk verstoren. 

Een overmatig waarneembare trilling in de auto duidt aan dat er iets niet naar behoren is. Een mogelijke oorzaak hiervan is onbalans in een van de wielen of een foutieve uitlijning. 

Mocht dit niet het geval zijn dan wordt het elders vaak als complex ervaren om de verhoogde mate van trillingen te achterhalen. 

Bij reguliere firma’s worden trillingen vaak subjectief beoordeeld waardoor er aannames gedaan moeten worden om tot een conclusie te komen. Regelmatig blijkt dit een onjuist oordeel, met onnodige kosten tot gevolg.  

Dit is dé expertise van Autodiagnose Twente, wij ondersteunen daarmee particuliere klanten, maar ook universele garagebedrijven, merkdealers en verzekeringsmaatschappijen.

Inmiddels hebben wij meer dan 300 casussen succesvol afgerond waarbij de oorzaak van de trillingen elders niet achterhaald kon worden.

Wilt u een indruk krijgen van een aantal van de door ons uitgevoerde analyses, bekijk dan ons portfolio.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen om uw situatie met ons door te nemen. 

Benader ons vrijblijvend voor meer informatie

auto trilt in stuur

Auto trilt - hoe merk je dat?

Een auto die trilt, uit zich op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een trilling in het stuur of in de stoel voelen. Dit kan zich voordoen bij elke snelheid óf alleen bij een bepaalde snelheid. Het is ook mogelijk dat een trilling erger wordt naarmate je versnelt of dat je een trilling in het stuur voelt tijdens het remmen. Trillingen kunnen zich ook voordoen wanneer je de koppeling laat opkomen.
De verschijnselen van een auto die trilt zijn legio evenals als de oorzaken…

Auto trilt - de oorzaken

auto trilt vanwege krachtvariatie banden

Veelvoorkomend is een afwijking in de wielen. De banden kunnen beschadigd of schuin afgesleten zijn. Ook is het mogelijk dat er een velg beschadigd is en daardoor niet meer helemaal rond is. Daarnaast kan een trilling in de auto veroorzaakt worden door een slechte uitlijning van de auto. 

In bovenstaande gevallen kan dit al bij een gerenommeerde bandenfirma worden achterhaald en worden verholpen. 

Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, dan bent u bij Autodiagnose Twente aan het juiste adres.