Audi S6 Avant trilt in stuur als in de stoel

Audi S6 Avant 4.2 V8_trillingen

Audi S6 Avant trilt in stuur als in de stoel

Deze Audi S6 Avant trilt in stuur als in de stoel, hierdoor wordt het rijplezier aldus de eigenaar aanzienlijk verlaagd. Op lagere snelheid tot 80 km/uur schudt voornamelijk het stuurwiel, waarna bij verhoogde snelheid boven 100 km/uur de gehele auto in een resonantie kwam. Zowel de stoel als alles waarmee je in contact bent met de auto gaf een vervelende trilling door. 

De eigenaar was bekend met deze trillingen op het moment dat deze werd aangeschaft, er vanuit gaande dat de versleten banden die op de auto gemonteerd waren de oorzaak hiervan was. Helaas bleek na het monteren van een originele set velgen met nieuwe banden dat het probleem slechts gering was verbeterd. 

De eigenaar was radeloos aangezien er visueel geen gebreken opgemerkt konden worden en onderdelen slechts schaars of tegen een hoge prijs te verkrijgen waren. 

Om doelgericht de reparatie te kunnen laten uitvoeren heeft de eigenaar deze situatie voorgelegd aan Autodiagnose Twente, wetende dat wij specialist zijn op het gebied van trillingsanalyse binnen de automotive sector. 

Om een goed beeld te verkrijgen van de situatie is het interieur van de auto uitgerust met meetapparatuur en zijn diverse testritten gereden om de omstandigheden, waarbij de eigenaar de klachten ervaarde, te reproduceren.   

Na spectrumanalyse van de verkregen data zijn op basis hiervan de metingen verlegd naar specifieke componenten binnen de aandrijflijn en wielophangingen.

Door de juiste interpretatie hiervan is achterhaald welke onbalans de aanstootfrequentie veroorzaakte en waardoor deze werd doorgegeven aan de carrosserie en uiteindelijk het interieur. 

Het vervangen van de betreffende onderdelen is na overleg met de eigenaar uitgevoerd door een van de specialisten binnen ons netwerk. 

Het resultaat is volledig succesvol gebleken, de oncomfortabele trillingen waren volledig geëlimineerd! Hierdoor kwam het karakter van deze sportieve auto opnieuw naar voren, het motorgeluid en het rijcomfort van een echte Audi S6.    

Bezit ook ook een mooie exclusieve youngtimer zoals deze Audi S6, maar is de rijbeleving of het comfort naar uw mening niet naar behoren, benader ons dan en leg uw situatie vrijblijvend aan ons voor.