Visie Autodiagnose Twente

Storingsdiagnose

Om te voorkomen dat er onnodige kosten worden gemaakt tijdens het verhelpen van een storing, is het van essentieel belang om een goede storingsdiagnose uit te voeren. Alleen op deze manier kan de oorzaak van het mankement vakkundig worden achterhaald en permanent worden verholpenPrijs/technisch gezien is dit vrijwel altijd voordeliger dan maar lukraak onderdelen te vervangen.

Auto’s worden steeds geavanceerder, dit enerzijds om het comfort en de veiligheid te optimaliseren, anderzijds om milieutechnische aspecten te realiseren en te waarborgen.

Om dit autotechnisch te realiseren wordt in het voertuig veel data gemeten en onderling gedeeld. Een verstoring hiervan resulteert in ondefinieerbare informatie waarmee in het eerste stadium nog wordt getracht te regelen. Indien de meting dermate afwijkt, zal deze worden genegeerd met verder afnemend comfort, slecht starten, noodloop of storingsmelding op het dashboard tot gevolg.

Deze storingen zijn al dan niet zichtbaar voor de bestuurder doormiddel een symbool of melding op het dashboard. Wanneer dit niet wordt weergegeven, is het mogelijk dat er desondanks toch fouten zijn geregistreerd. Deze zijn door middel van specifieke apparatuur te benaderen via On Board Diagnose (OBD).

Mochten er binnen de aanwezige systemen geen fouten staan opgeslagen, maar de auto desondanks niet naar behoren functioneren, dan kan de oorzaak door middel van data-analyse worden achterhaald.  

Het analyseren hiervan is de expertise van Autodiagnose Twente. Herkend u een van bovenbeschreven situaties, benader ons dan vrijblijvend om de situatie aan ons voor te leggen.